Przepis na ciasteczka warte grzechu ❤
2017-09-04 14:19
SKŁADNIKI:
180g mąki
100g czarnej deserowej czekolady
140g miękkiego masła
70g ciemnego cukru
50g białego cukru
1 jajko
1 kopiastą łyżeczkę proszku do pieczenia
Zróbcie od razu dwie porcje, warto!
Utrzeć miękkie masło z cukrami na puch, dodać jajko i nadal ucierać. Posypać cynamonem i dodać łyżeczkę imbiru, szczyptę soli, mąkę zmieszaną z proszkiem. Dokładnie wymieszać i dodać szczyptę kurkumy oraz posiekaną czekoladę. Zamieszać.
Wstawić do lodówki na godzinę, a po tym czasie wykładać na papierze łyżeczką porcje ciasta — z tych porcji wyjdą plaskate, dosyć spore ciasteczka — dekorować połamanymi orzechami włoskimi. Piec w 180 st. przez 10–12 min, zbierać z blachy jak będą zimne.
Możecie kombinować z mąkami, zamiast czekolady dodać orzechy włoskie, lentilki, a nawet suszoną żurawinę — ale z nią ostrożniej.
Przepis oczywiście od Madzi
Dobrej zabawy!