Pieprz zielony (50g)
Gramatura: 50g
Kraj pochodzenia: Indie
Zielony pieprz jest zbierany zanim ziarna dojrzeją. Nie suszy się ich na słońcu, lecz poddaje zabiegowi suszenia poprzez działanie niskich temperatur, by ziarna zachowały swój jasnozielony kolor i lekko pikantny smak.
Zielony pieprz jest również na świeżo konserwowany w solance, aby zachować jego właściwości. Ten rodzaj pieprzu jest powszechny w kuchni francuskiej i jest używany w znanej potrawie stek "au poivre". Wysuszone ziarna pieprzu zielonego łatwo odświeżyć poprzez zamoczenie w solance lub ciepłej wodzie. Podobnie dzieje się, gdy dodamy do bulionu, czy winnego sosu. Jest to najbardziej łagodna odmiana pieprzu, jednak nie traci na wyrazistości. Doskonale nadaje się do sosów, dań mięsnych, zup, ryb. Bywa dodawany do deserów.
Smak wg Pięciu Przemian: ostry
Uwagi: Produkt należy przechowywać w szczelnym opakowaniu w miejscach suchych i bez dostępu światła.
Przyprawa nie zawiera glutenu. Jednak w związku z wykorzystaniem na terenie zakładu konfekcjonującego mąki pszennej (zawiera gluten), gorczycy i selera produkt może zawierać śladowe ich ilości. Tym samym deklarujemy, iż firma podejmuje działania zapobiegawcze związane z zapobieganiem zanieczyszczeniu alergenami używanymi w zakładzie. Są to m.in.: czyszczenie linii, szkolenia pracowników i właściwa kolejność konfekcjonowania tak, aby nie dopuścić do zanieczyszczenia.
Polecamy także:
- Cena:4.00zł
- Cena:5.50zł
- Cena:4.00zł
- Cena:5.50zł
- Cena:5.00zł